Alibaba Group geconfronteerd met antitrustonderzoek

 • De zaak maakt deel uit van een versneld optreden tegen concurrentieverstorend gedrag in China's snelgroeiende internetrmarkt en volgt op de opschorting in november van de geplande beursgang van Ant Financial van 37 miljard dollar.
 • De aandelen van Alibaba in Hongkong daalden met bijna 9%, het laagste niveau sinds juli
 • Regelgevende instanties hebben Alibaba gewaarschuwd voor zijn praktijk om handelaren te verplichten exclusieve samenwerkingspacten te ondertekenen, waardoor ze geen producten op concurrerende platforms kunnen aanbieden
 • Dit is niet de enige zorg van Alibaba , aangezien China ook onderzoek heeft aangekondigd naar fusies waarbij Alibaba en Tencent Holdings betrokken zijn
 • Jack Ma houdt zich onopvallend sinds een forum eind oktober in Shanghai waar hij veel kritiek uitte op reguleringssysteem. Dit bracht mede een reeks gebeurtenissen op gang die onder andere leidden tot het schorsen van Ant's beursgang

  Alibaba fundamentals

  Over 2020 verdient het bedrijf uit Hangzhou volgens de gepolste analisten uit op 702,61 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 509,71 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Alibaba in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 186,68 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 67,81 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 3,27 uit.

  De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een nihile 0,23 procent.

  Actuele koersdoelen nabij de 339 dollar

  KBC Securities, Bank of America Merrill Lynch en Susquehanna gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 4594,62 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 3 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 170 en de 319 dollar.

  Koershistorie Alibaba van 2007 tot 2020

  beurskoers alibaba

  Klikt u hier voor dividend aandeel Alibaba. Het aandeel sloot donderdag op 222 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.