Veolia Environnement positief gewaardeerd

Veolia Environnement , marktleider op het gebied van milieudiensten, heeft goede resultaten behaald in het eerste halfjaar van 2008 ten opzichte van het eerste halfjaar van 2007. Analisten zijn dan ook positief gestemd over het aandeel, dat een hoog gemiddeld koersdoel krijgt toegewezen in de adviezen.

Halfjaarcijfers 2008
De geconsolideerde omzet is in 2008 met 17% gestegen tot 18.091,7 miljoen euro. Het netto-inkomen is met een klein percentage gestegen (+1.5%) naar 500.5 miljoen euro. De winst per aandeel is in het jaar 2008 gedaald met 10% naar 1.09 euro.

Hieronder een quote van Henri Proglio, Veolia Environnement chairman en CEO.

The half-year results demonstrate strong growth in revenue and a good resilience of operating performances. In view of these results and in order to adapt to the generally constrained and uncertain economic environment, Veolia Environnement has committed to taking additional measures, in particular with respect to cost reductions and the disposal of assets with the aim of improving the level of profitability of the businesses and to achieve an after-tax return on capital employed targeted at over 10% by 2010.

Ridgeline Energy LLC
Veolia Environment heeft woensdag aangegeven, dat zij de Amerikaanse windkracht ontwikkelaar Ridgeline Energy LLC hebben gekocht. Het totale bedrag van de overname lag op 72 miljoen dollar (48.6 miljoen euro). Veolia is in 2007 begonnen in de wind markt door 50% belang te nemen in het Franse windproject ontwikkelaar Eolfi. De deal die is gesloten tussen Veolia en Ridgeline heeft de goedkeuring van de U.S. Federal energy (FERC).

Analisten positief
Analisten zijn goed gestemd over het aandeel Veolia. Met maar 1 verkoopadvies, terwijl er 6 houd- en 19 koopadviezen zijn gegeven presteert Veolia qua consensus prima. Veolia heeft 4 sterren van de 5, waarmee Veolia net iets hoger scoort dan het gemiddelde in de sector Ondersteuningsdiensten. De slotkoers stond woensdag op 28.87 euro, terwijl de analisten een gemiddeld koersdoel geven van 45.64 euro. De verwachte (out)performance is dan ook vrij hoog.