Cognizant neemt Linium over

 • Cognizant kondigde zijn plannen aan om Linium over te nemen, een adviesgroep voor cloudtransformatie die gespecialiseerd is in het ServiceNow-platform en oplossingen voor slimme digitale bedrijfsworkflows • Het voltooien van deze transactie zal de cloudstrategie van Cognizant verder versnellen, waarmee de zevende cloudgerelateerde acquisitie van het bedrijf sinds januari 2020 wordt gemarkeerd.

 • Inclusief Linium heeft Cognizant de afgelopen 12 maanden voor ongeveer $ 1,4 miljard aan acquisities aangekondigd in deze gebieden

 • De gespecialiseerde ServiceNow-focus van Linium verbreedt de mogelijkheden van Cognizant op het gebied van enterprise service management. Het helpt Fortune 100-klanten en anderen om cloudtechnologie te gebruiken om de operationele efficiëntie en gebruikerservaring te verbeteren

 • De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden afgerond

  Fundamentals Cognizant

  Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Teaneck volgens de analisten uit op 16,71 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 16,78 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Cognizant in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Cognizant Schiphol Nederland ©

  Cognizant
  Cognizant


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,91 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,62 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 22.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 87 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1,09 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een nihile 0,42 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 februari een interim-dividend van 23 cent uit zal gaan keren.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 45,95 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 32 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 40 en de 83 dollar.

  Historische koersen aandeel Cognizant

  aandelenanalyse cognizant

  Klikt u hier voor dividend aandeel Cognizant. Het aandeel staat om 20.32 0,07 procent lager op 79,64 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.