Amazon zet juridische strijd voort over de verkoop van retailactiva van $ 3,4 miljard van Future Group

 • Amazon (NASDAQ: AMZN) heeft opnieuw een juridische stap genomen bij de verkoop van zijn winkelactiva van partner Future Group voor $ 3,4 miljard, volgens een nieuwe Indiase rechtszaak, zo meldt Reuters.
 • De e-commercegigant vraagt de rechtbank om Future's deal met Reliance te blokkeren en Future Group CEO Kishore Biyani en enkele andere respondenten vast te houden in de burgerlijke gevangenis.
 • Amazon zegt dat Future "opzettelijk" een beslissing van een arbiter in Singapore heeft geschonden die de deal stopzet en dat de schending "enkele consequenties" vereist.
 • Toen Future voor het eerst de potentiële verkoop in de detailhandel aankondigde, zei Amazon dat de verhuizing in strijd was met een clausule in de Future-Amazon-deal van 2019 die de verkoop van detailhandelsactiva aan een lijst van 'beperkte personen' verbood, waaronder Reliance.
 • Vorige week gaf de Indiase effectenbeurs toestemming om de toekomstige deal door te laten gaan na communicatie met de marktregulator.

  Fundamentals Amazon

  De omzet van het bedrijf uit Seattle over dit jaar komt uit op 379.91 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 280.52 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Amazon Prime vrachtauto Krefeld ©

  Amazon
  Amazon


  De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 17.9 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Amazon 's resultaat per aandeel op een winst van 34.99 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 92.53.

  De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een summiere 0.35 procent.

  Actuele koersdoelen nabij de 3750 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van Oppenheimer & Co, Bank of America Merrill Lynch en Wedbush Morgan Securities

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 1589.67 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 73 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1626 en de 3552 dollar.

  Historische koersen Amazon afgelopen 10 jaar

  aandeel amazon

  Klikt u hier voor dividend aandeel Amazon. Het aandeel staat om 21.41 0.71 procent lager op 3237.62 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.