Eaton gaat akkoord om Tripp Lite te kopen voor $ 1,65 miljard

  • Eaton (NYSE: ETN) kondigde plannen aan om Tripp Lite over te nemen, een leverancier van stroomkwaliteitsproducten en connectiviteitsoplossingen, waaronder enkelfasige ononderbreekbare stroomvoorzieningssystemen, stroomverdelingseenheden voor racks, overspanningsbeveiligingen en behuizingen voor datacenters, industriële , medische en communicatiemarkten in Amerika.
  • Volgens de voorwaarden betaalt Eaton $ 1,65 miljard voor Tripp Lite, wat neerkomt op ~ 12 keer de EBITDA van Tripp Lite voor 2020 en 11 keer de geschatte EBITDA voor 2021.
  • De overname wordt naar verwachting medio 2021 afgerond.
  • De overname van Tripp Lite zal Eaton de breedte van zijn edge computing en gedistribueerde IT-productportfolio vergroten en zijn eenfasige UPS-activiteiten uitbreiden.

    Het Amerikaanse Eaton nam alweer een paar jaar terug het Twentse Ten Cate over.

    Fundamentals Eaton

    De omzet van het bedrijf uit Dublin over dit jaar komt uit op 17.76 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 21.39 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Eaton in beeld plus taxaties 2020

    aandeel

    Eaton Hengelo ©

    Eaton
    Eaton


    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1.67 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 4.15 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 28.36.

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.92 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.48 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de constructiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.57 procent op.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 49.86 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 29 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 56 en de 130 dollar.

    Koershistorie Eaton 2007-2020

    aandeel eaton

    Klikt u hier voor dividend aandeel Eaton. Het aandeel staat om 16.15 2.12 procent hoger op 117.7 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.