Meer winst voor herverzekeraar Hannover Re

Hannover Re, de op twee na grootste herverzekeraar ter wereld, heeft meer winst behaald in het tweede kwartaal en is er vrij zeker van dat de doelstellingen voor heel 2011 gehaald worden. De impact van de schuldencrisis in Europa en de Verenigde Staten op de resultaten is beperkt, maakte het concern maandag bekend.

Hannover Re behaalde in het tweede kwartaal een nettowinst van 166 miljoen euro, 4 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was boven verwachting, analisten rekenden juist op een winstdaling.

Nettowinst
De onderneming verwacht dat de nettowinst in heel 2011 uitkomt op ongeveer een half miljard euro. Eerder dit jaar moest het bedrijf zijn winstdoelstelling van 650 miljoen euro loslaten wegens de enorme schadeclaims als gevolg van de aardbevingen in Japan en Nieuw-Zeeland.

Hannover Re heeft geen beleggingen in Grieks staatspapier, in tegenstelling tot de concurrenten Munich Re en Allianz . Zij zagen de winsten in het afgelopen kwartaal fors teruglopen omdat ze tientallen miljoenen moesten afschrijven op deze leningen.

ANP