Twijfel over het Willow-project van ConocoPhillips

 • Het US Ninth Circuit Court of Appeals heeft de bouw van het $ 2 miljard aan Willow Oil-ontwikkelingsproject van ConocoPhillips '(NYSE: COP) met meer dan $ 2 miljard voor een van de grootste olieprojecten in North Slope's geschiedenis in de wacht gezet.
 • In een weekendbevel koos de rechtbank de kant van de milieu- en inheemse eisers die de goedkeuring van het project door de Trump-regering in oktober aanvechten en ermee instemden dat ConocoPhillips 'wintergrindwinning en de aanleg van grindwegen voor het project onherstelbare milieuschade zouden veroorzaken.
 • Een in Alaska gevestigde federale rechter vaardigde vorige week een bevel uit om bouwactiviteiten te verbieden, en de nieuwe uitspraak die dat bevel laat gelden, betekent dat er nog meer argumenten in de zaak zullen worden gevoerd, maar waarschijnlijk pas op zijn vroegst eind april.
 • Het verbod verbiedt ConocoPhillips om wintergrindontginning en grindwegen aan te leggen voor het project terwijl de rechtszaak aan de gang is.
 • Omdat de meeste bouw van olievelden in North Slope beperkt blijft tot de winter, verhindert het bevel de bouw waarschijnlijk tot minstens januari, volgens een advocaat van Trustees for Alaska, het milieurechtkantoor dat de eisers vertegenwoordigt.

  Verwachtingen ConocoPhilips

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Houston over dit jaar ligt volgens de analisten op 30.43 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 18.78 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten ConocoPhillips in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1.79 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1.55 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 31.85 uit.

  Fors dividend ConocoPhillips

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1.74 dollar. ConocoPhillips 's dividendrendement is dus 3.53 procent. Het doorsnee dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een summiere 0.76 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 53.55 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel 13 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 60 dollar.

  Historische koersen aandeel ConocoPhillips

  financiële analyse conocophillips

  Klikt u hier voor dividend aandeel ConocoPhillips. Om 21.05 staat het aandeel 2.92 procent lager op 49.36 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.