Analisten:minder omzet Core Laboratories in het verschiet

Morgen gaat Core Laboratories haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De omzet van het bedrijf uit Amsterdam over dit jaar komt uit op 479.8 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2020 toen het concern 487.27 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Core Laboratories in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 38 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 84 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 32.57 uit.

De consensus van het dividend ligt op 4 cent per aandeel. Core Laboratories 's dividendrendement komt hiermee op 0.15 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 3.08 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 1.22 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 129 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 11 en de 42 euro.

Historische koersen Core Laboratories afgelopen 10 jaar

koersgrafieken corelaboratories

Het aandeel sloot maandag op 27.36 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.