Heineken verkoopt meer bier, koers nipt onder fair value

Het aandeel Heineken noteert zo’n 2 euro onder het gemiddelde koersdoel van 38 euro. Analisten vinden het aandeel rond dit niveau fair gewaardeerd. De consensus over het aandeel ligt daarom ook op houden. Over het afgelopen derde kwartaal zag Heineken haar omzet met 0,6 procent groeien tot 4,64 miljard euro. Dit is inclusief een post van 32 miljoen euro in verband met een consolidatie in Nigeria. Wisselkoerseffecten zorgden voor een negatief effect van 3,1 procent van het totale resultaat. De voornaamste schuldigen hieraan waren de Nigeriaanse naira, de Poolse Zloty , het Britse pond en de Mexicaanse peso. Ondanks de hogere omzet was de winst voor belastingen (gemeten met de EBIT) lager.

Heineken moet het hebben van opkomende markten
Details resultaten Heineken derde kwartaal 2011 <a href='/aandeel/9-heineken'> Heineken </a> resultaten 2011
In totaal wist de Heineken -groep ruim 4,4 procent meer bier te produceren. Vooral in de regio’s Noord- en Zuid-Amerika wist Heineken haar afzet te verhogen. Alleen in West-Europa viel de groei vergeleken met de andere regio’s tegen (slechts 0,3 procent groei).

In Europa vielen de verkopen tegen door het slechte weer in juli en augustus. Daarnaast had Heineken meer uitgaven aan marketing en capaciteitsuitbreidingen. Dit resulteerde allemaal in een hogere kostprijs per hectoliter bier. De nettowinst kwam uit op 525 miljoen euro. De winst van Heineken werd vooral gestut door de afzet in Azië, de Pacific en door diverse jointventures in Zuid-Afrika.