Lotus Bakeries breidt faciliteiten uit

Koninklijke Peijnenburg, onderdeel van Lotus Bakeries, kondigt vandaag in haar persbericht aan om verder te gaan investereren in haar ontbijtkoekbakkerijen in Geldrop en Sintjohannesga. De directie wil medio 2013 een verouderde bakkerij in Geldrop sluiten en de productie verplaatsen naar de tweede bakkerij in Geldrop en de bakkerij in Sintjohannesga in Friesland.

Meer vraag

Koninklijke Peijnenburg zal hiervoor substantieel investeren in beide bakkerijen in te kunnen spelen op de toenemende en veranderende vraag naar ontbijtkoek. De directie heeft dit voorgenomen besluit vandaag bekendgemaakt aan het personeel en een advies- en instemmingsaanvraag bij de Ondernemingsraad van Koninklijke Peijnenburg ingediend.

Verlies arbeidsplaatsen

Als gevolg van dit voorgenomen besluit zullen medio 2013 per saldo 8 arbeidsplaatsen verloren gaan. In Geldrop zullen 25 arbeidsplaatsen verdwijnen, terwijl er in Sintjohannesga 17 arbeidsplaatsen bij komen. Gedwongen ontslagen in Geldrop worden daarbij niet uitgesloten. Koninklijke Peijnenburg zal met de Ondernemingsraad en de vakbonden het sociaal plan bespreken.

Investeringen

Koninklijke Peijnenburg zal circa € 18 miljoen investeren in Geldrop en Sintjohannesga om ontbijtkoek te blijven maken in de ontbijtkoekbakkerijen. De eenmalige kosten die gepaard gaan met deze productieoptimalisaties bedragen circa € 1,7 miljoen en zullen reeds in kosten worden opgenomen in 2011.