Baxter in vergevorderde gesprekken om Hill-Rom over te nemen voor ongeveer $ 10 miljard

 • Baxter International (NYSE:BAX) is in vergevorderde besprekingen om Hill-Rom Holdings (NYSE:HRC) te kopen in een deal die de fabrikant van medische apparatuur zou kunnen waarderen op ongeveer $ 10 miljard, meldde The Wall Street Journal, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de materie.
 • De overeenkomst om Hill-Rom (HRC) over te nemen, met een waarde van ongeveer $ 150 per aandeel, zou volgens bronnen al halverwege de week kunnen worden bereikt, ervan uitgaande dat de besprekingen zouden worden voortgezet.
 • Het nieuws van het laatste bod komt nadat het in Chicago gevestigde Hill-Rom (HRC) een eerder bod van Baxter International (BAX) in juli om het bedrijf voor $ 144 per aandeel over te nemen, heeft afgewezen.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Deerfield over dit jaar ligt volgens de analisten op 12.61 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 11.67 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Baxter International in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 1.8 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3.52 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 23.03.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.05 dollar verwacht. Baxter International 's dividendrendement komt hiermee op 1.3 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 1.37 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 41.03 miljard dollar. -2

  Om 17.57 staat het aandeel 1.94 procent hoger op 81.06 dollar.

  Historische beurskoersen Baxter International

  fundamenteel onderzoek baxterinternational

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.