Thermo Fisher opent productielocatie voor biologische producten in Zwitserland

 • Thermo Fisher Scientific (NYSE:TMO) heeft de operationele verantwoordelijkheid op zich genomen voor een nieuwe productielocatie voor biologische producten in Lengnau, Zwitserland als onderdeel van het vorig jaar aangekondigde strategische partnerschap met CSL Limited.
 • De vestiging in Lengnau wordt onderdeel van TMO's wereldwijde productienetwerk voor biologische producten, en ca. Er komen 200 medewerkers bij. De site is een faciliteit van 1,5 miljoen vierkante meter die gebruik zal maken van zeer flexibele bioproductietechnologieën, waaronder zowel voor eenmalig gebruik als roestvrij staal met een bioreactorcapaciteit tot 12.500L.
 • "Door onze samenwerking met CSL, versterkt deze site onze unieke waardepropositie voor de klant om onze schaal en diepgaande mogelijkheden voor farmaceutische en biotech-klanten te benutten", zegt Michel Lagarde, executive vice president van Thermo Fisher Scientific .
 • Na voltooiing van de bouw van de site in 2022, zal TMO in eerste instantie de productie ondersteunen van CSL's volgende generatie recombinant factor IX-product Idelvion voor patiënten met hemofilie B. In de loop van de tijd is Thermo Fisher van plan het gebruik van de site uit te breiden met extra biofarmaceutische klanten .

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Waltham volgens de gepolste analisten uit op 36.05 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 32.22 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Thermo Fisher Scientific in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Thermo Fisher Scientific Fisher Eindhoven Nederland ©

  Thermo Fisher Scientific
  Thermo Fisher Scientific


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 8.77 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 22.17 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 26.34.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 97 cent verwacht. Het dividendrendement van Thermo Fisher Scientific ligt hiermee op 0.17 procent. Het gemiddelde dividend van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een schamele 1.27 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 232.83 miljard dollar. 26

  Het aandeel sloot vrijdag op 583.92 dollar.

  Historische beurskoersen Thermo Fisher Scientific

  fundamenteel onderzoek thermofisherscientific

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.