Dexia’s 2009 Conviction List

Ieder jaar komt Dexia met hun zogenaamde Conviction List. Het jaar 2008 was een verschrikkelijk jaar voor de mondiale effectenbeurzen. De namen die voorkwamen in de Conviction List van Dexia in 2008 hebben dan ook allemaal een negatieve performance gehad. Nu het jaar 2009 eraan komt heeft Dexia hun Convictiion List van 2009 bekend gemaakt.

2008 horror jaar
Het jaar 2008 was een horror jaar voor de mondiale effectenbeurzen. Zowel de Europese en de belangrijke indices van Amerika staan 40% lager dan het begin van het jaar. Betreffende de sectoren, verschijnt de financiële sector duidelijk onderaan. Onderaan deze lijst staan ook de basismaterialen. Deze groep is het kwetsbaarst voor economische vertragingen en het afkoelen van de globale handelsvoorwaarden.

De drie kernclusters die Dexia dekt zijn; Energy & Utilities, Infrastructure en Communication Services worden over het algemeen verondersteld als vrij veerkrachtig. De financiële en de economische crisissen hebben een forse invloed gehad op de Conviction’s List van 2008.

2009, het jaar van twee gezichten
Dexia gelooft dat het eerste halve jaar van 2009 moeilijk blijft, als je het bekijkt vanuit de economische en de corporate inkomenskant. Zij verwachten dat ergens in het tweede halfjaar de economie zijn bodem gezien heeft, mede omdat de analisten van Dexia denken dat de agressieve rentevoetdalingen en fiscale stimulansen hun werk beginnen te leveren. Investeerders beginnen na 6 tot 9 maanden te reageren op de economie. Zo kan er een positieve trend voor de effectenbeurzen in de lente van volgend jaar verwacht worden.

Conviction List van 2009
Het jaar 2009 betredend, blijft Dexia voorzichtig en aan de Conviction List van 2009 merken wij aan dat de meeste defensieve namen lliad en SES zijn. De andere aandelen die in de lijst voorkomen zijn Vinci , Nexity en REC. Hieronder aangegeven in een tabel de 5 aandelen.De Conviction List van 2009 is een gebalanceerde combinatie van defensieve aandelen, die de Dexia analisten prefereren in het begin van 2009 en ‘recovery plays’ die Dexia later in 2009 zal aanbevelen. De telecommunicatie sector heeft dit jaar een outperformance laten zien ten opzichte van de andere sectoren. Vinci zal waarschijnlijk zijn voordeel behalen van verhoogde infrastructuur bestedingen door de overheid, terwijl Nexity te hard gestraft is voor haar blootstelling naar de woonmarkt van de onroerende goederenontwikkeling en de ‘Credit Foncier’. Als laatste heeft Dexia REC als hun prefererende aandeel aangewezen in de vernieuwbare energie sector. Het aandeel biedt sterke groeivooruitzichten en een goed gevulde orderportefeuille.