Swedbank nu bij één de hoogste dividendrendementen in Zweden

Fors dividend Swedbank

Beleggers in het aandeel Swedbank kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Swedbank nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zweedse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 12,81 SEK. Het dividendrendement komt hiermee op 6,13 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de banken ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Swedbank

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 42,66 miljard SEK. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2016 toen het concern 50,85 miljard SEK verdiende.

Historische omzetten en resultaten Swedbank in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 19,07 miljard SEK. Over dit jaar ligt de consensus van Swedbank 's resultaat per aandeel op een winst van 17,1 SEK. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12,23 te liggen.

Swedbank 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 232,25 miljard SEK.

Historische koersen Swedbank afgelopen 10 jaar

beurskoers swedbank

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.