Goldman Sachs ziet HeidelbergCement als positieve verrassing binnen bouwsector

Goldman Sachs is allerminst positief gestemd over leveranciers aan de bouwsector. Volgens de Amerikaanse zakenbank beschikken een aantal aandelen over een relatief onaantrekkelijk risicoprofiel. Wel kunnen er op langere termijn een aantal positieve verrassingen zijn, maar vooralsnog hebben de analisten voor diverse aandelen hun taxaties neerwaarts bijgesteld.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs stelt in een rapport over de Europese bouwsector dat leveranciers van bouwmaterialen een relatief onaantrekkelijk risicoprofiel hebben. Vooral de zwaargewichten in de sector lijken daarbij minder interessant gezien de risico’s in opkomende markten.

Mede daarom hebben de analisten hun advies voor het Franse Lafarge verlaagd van ‘neutral’ naar ‘sell’, terwijl het koersdoel neerwaarts is bijgesteld van 50,50 euro naar 48 euro. Ook voor het Zwitserse Holsim heeft Goldman Sachs het advies verlaagd van ‘neutral’ naar ‘sell’. Het koersdoel is vastgesteld op 63 Zwitserse frank.

Interessante mogelijkheden

De sectorwaardering lijkt na de recent bovengemiddelde prestaties hoog, maar op langere termijn kunnen er volgens de analisten toch nog interessante mogelijkheden voor doen.

Zo wijst Goldman Sachs op HeidelbergCement . Bij het Duitse bedrijf weegt het opwaarts potentieel zwaarder dan een omzetnormalisering in de ontwikkelde markten. De analisten hebben zodoende het koersdoel voor HeidelbergCement verhoogd van 61 euro naar 63,50 euro, terwijl het advies ‘buy’ luidt.

Consensus

Ook andere analisten zijn te spreken over HeidelbergCement , de consensus voor het aandeel is namelijk zeer positief. Er staan 18 koop-, 6 houd- en 4 verkoopadviezen uit. Zodoende staat HeidelbergCement ook bovenaan de ranglijst binnen de sector op basis van zijn consensus.

Daarnaast zien analisten nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel. Met een gemiddeld koersdoel van 62,02 euro verwachten zij in de komende maanden een rendement van 7,3%.