Kepler Cheuvreux hoopvol over Europese autosector

De analisten van Kepler Cheuvreux hebben onlangs de Europese autosector naar aanleiding van een rapport van de branchevereniging ACEA nader onder de loep genomen. Over het algemeen zijn de analisten positief over de sector, waarbij Daimler en Renault tot de favorieten behoren. Op basis van de consensus delen andere analisten deze mening.

Kepler Cheuvreux stelt dat de registratiegegevens van branchevereniging ACEA over februari hoopgevend zijn. De analisten gaan ervan uit dat er in de loop van dit jaar een herwaardering zal volgen voor de Europese autosector.

Kepler Cheuvreux wijst ter onderbouwing op een waarschijnlijk economisch herstel in Europa, een verdere groei in Noord-Amerika en een dubbelcijferige groei in China.

Daimler en Renault sectorfavoriet

Binnen de sector zijn voor de zakenbank Daimler en Renault de favoriete aandelen. Voor beide aandelen luidt het advies dan ook ‘buy’. Kepler Cheuvreux hanteert daarbij voor Daimler een koersdoel van 75 euro.

Ook voor Volkswagen is Kepler Cheuvreux optimistisch gestemd met een ‘buy-advies’ en een koersdoel van 226 euro. Dit geldt niet voor Porsche, waar het advies ‘reduce’ luidt en het koersdoel is verlaagd van 68 euro naar 66 euro.

Consensus

Kijkende naar de consensus blijkt dat Daimler en Renault ook bij andere analisten er positief op staan. Voor Daimler staan momenteel 20 koop-, 5 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor het de sectorfavoriet is. Renault volgt met 13 koop- en 6 houdadviezen, terwijl slechts 1 analist een verkoopadvies heeft uitstaan.

De koers-winstverhouding van beide aandelen liggen ook niet ver uit elkaar. Daimler noteert op een k/w van 11,55, terwijl de k/w van Renault 10,61 is. Met een gemiddeld koersdoel van 70,88 euro rekenen analisten op een rendement in de komende 12 maanden van 7,45%, terwijl de analisten voor Renault met een gemiddeld koersdoel van 74 euro anticiperen op een rendement van 7,18%. Ook hier zijn de verschillen dus niet echt groot te noemen.