BNP Paribas Fortis betaalt aandeelhouders 386 miljoen euro

Bank BNP Paribas Ageas gaat per aandeel een dividend van 0,80 euro uitbetalen, tegenover een bedrag van 0,53 euro vorig jaar. In totaal keert BNP Paribas Ageas , de grootste bank van België, aan zijn aandeelhouders een bedrag van 386,6 miljoen euro uit. Vorig jaar was er sprake van een som van 253 miljoen euro. In tegenstelling tot de jaren voordien zal de Belgische staat echter geen inkomsten meer genereren uit de dividenden.

De Belgische overheid verkocht immers eind vorig jaar zijn resterend belang van 25 procent in de bank aan de Franse groep BNP Paribas, het moederconcern van de Belgische financiële dienstverlener. Het dividend gaat voortaan integraal naar de Franse aandeelhouders. Het Belgische dividend werd volgens de bank trouwens verrekend in de prijs van 3,25 miljard euro die werd betaald voor de overname van het aandelenpakket.

BNP Paribas Ageas realiseerde het voorbije jaar een nettowinst van 638 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 313 miljoen euro het jaar voordien.

Bron: Express.be