Farmaceutische sector zal doelstellingen halen volgens Deutsche Bank

Deutsche Bank stelt in een recent rapport over de Europese farmaceutische sector vast dat ongunstige valuta-effecten van invloed zijn geweest op de meeste bedrijven, maar dat er verder nauwelijks verrassingen waren in de gepresenteerde eerstekwartaalcijfers. Mede daarom blijven de analisten positief over de sector, waarin Roche tot de favoriete aandelen behoort.

Ongunstige valuta-effecten hebben bij de meeste farmaceutische bedrijven geleid tot lagere resultaten over het eerste kwartaal. Dit was echter geen verrassing voor Deutsche Bank, die verder vaststellen dat de cijfers conform de verwachtingen waren.

Deutsche Bank wijst er echter op dat 2014 nog jong is en verwacht daarom dat farmaceutische bedrijven hun doelstellingen voor dit jaar zullen bevestigen. Mede daarom blijven de analisten positief over de sector.

Onder de grote farmaceutische aandelen is voor Deutsche Bank Roche de ‘Top Pick’. De analisten hanteren dan ook een ‘buy-advies’ voor het aandeel, met een koersdoel van 295 Zwitserse frank. Het aandeel wordt gevolgd door Sanofi-Aventis , waarvoor Deutsche Bank eveneens een ‘buy-advies’ heeft uitstaan met een koersdoel van 87 euro.

Na Roche en Sanofi-Aventis behoort Bayer ook tot de favoriete aandelen van Deutsche Bank. Voor Bayer hebben de analisten een ‘buy-advies’ uitstaan met een koersdoel van 110 euro.

Deutsche Bank is minder te spreken over AstraZeneca en Novartis . Voor beide aandelen hanteren de analisten een ‘hold-advies’. Daarbij hanteren de analisten voor AstraZeneca een koersdoel van 3600 pence, terwijl het koersdoel voor Novartis is verhoogd van 74 Zwitserse frank naar 75 Zwitserse frank.

Sectorfavoriet

Kijkende naar de consensus blijkt dat binnen de farmaceutische sector Roche voor meer analisten geldt als favoriete aandeel. Met 18 koop-, 4 houd en geen verkoopadviezen heeft het aandeel de beste consensus. Wel is het aandeel op een koers-winstverhouding van 23,75 wel hoger gewaardeerd dan concurrenten Sanofi-Aventis (20,07) en Novartis (20,78).

Analisten zien daarbij nog wel enig opwaarts potentieel voor Roche . Met een gemiddeld koersdoel van 280,95 Zwitserse frank rekenen zij op een rendement van 6%. Voor Sanofi-Aventis ligt dit op 10,75% en voor Novartis op 2,1%.