Orange Belgium voltooit zijn kapitaalverhoging door inbreng in natura – Nethys ruilt zijn belang in VOO Holding in voor nieuw uitgegeven aandelen van Orange Belgium

Persbericht
Brussel, 2 mei 2024
Gereglementeerde informatie – Voorwetenschap

Orange Belgium voltooit zijn kapitaalverhoging door inbreng in natura – Nethys ruilt zijn belang in VOO Holding in voor nieuw uitgegeven aandelen van Orange Belgium

Op 2 mei 2024 heeft de algemene vergadering van Orange Belgium NV (de “Vennootschap”) de inbreng in natura door Nethys NV (“Nethys”) van haar belang van 25% (+ 1 aandeel) in VOO Holding NV (“VOO Holding”) in het kapitaal van de Vennootschap in ruil voor nieuw uitgegeven aandelen van de Vennootschap goedgekeurd. Na de kapitaalverhoging bezit Nethys in totaal 7.467.448 aandelen van de Vennootschap, wat 11,08% van het aandelenkapitaal vertegenwoordigt.

In toepassing van artikel 15 van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt, publiceert de Vennootschap door middel van een persbericht en op haar website: (i) het totale aandelenkapitaal, (ii) het totale aantal stemrechtverlenende effecten en (iii) het totale aantal stemrechten, uiterlijk aan het einde van elke maand waarin een van deze aantallen is gewijzigd.

Situatie per 2 mei 2024

  • Totaal aandelenkapitaal:                                                EUR 148.149.004,74
  • Totaal aantal stemrechtverlenende effecten:                                67.412.205
  • Totaal aantal stemrechten (= noemer):                                        67.412.205

Deze situatie (de noemer) dient als basis voor de melding van belangrijke deelnemingen door aandeelhouders. In overeenstemming met artikel 42 van de statuten van de Vennootschap worden de toepasselijke wettelijke drempels voor kennisgevingen vastgesteld op drie procent (3%), vijf procent (5%) en veelvouden van vijf procent (5%) van het totaal aantal stemrechten.

De Vennootschap werd ook op de hoogte gebracht van het bestaan ​​van een aandeelhoudersovereenkomst met betrekking tot de Vennootschap, aangegaan tussen Atlas Services Belgium NV en Nethys op 2 mei 2024, die Nethys het recht verleent om kandidaten voor te dragen voor twee bestuursmandaten in de Vennootschap, evenals een vetorecht over bepaalde voorbehouden zaken die verband houden met de activiteiten van VOO.

Over Orange Belgium
Orange Belgium is een van de grootste telecomspelers op de Belgische markt, met een omzet van 1.749 miljoen euro in 2023 en meer dan 3 miljoen klanten op 31 december 2023, en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Communications Luxembourg. Dankzij zijn eigen vaste en mobiele netwerken biedt Orange Belgium zowel residentiële als businessklanten vaste en mobiele connectiviteitsdiensten en convergente aanbiedingen (internet, telefonie, televisie, inclusief originele tv-content: Be tv, VOOsport, enz.). Als een verantwoorde operator investeert Orange Belgium om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame en inclusieve digitale praktijken te bevorderen. Orange Belgium is ook een wholesale-operator die zijn partners toegang biedt tot zijn infrastructuur en tot een uitgebreid portfolio van connectiviteits- en mobiliteitsdiensten, waaronder anbiedingen op basis van big data en het Internet of Things (IoT).

Orange Belgium is een filiaal van de Orange-groep, aanwezig in 26 landen met een totaal klantenbestand van 298 miljoen klanten wereldwijd op 31 december 2023. De groep is ook een toonaangevende leverancier van wereldwijde IT- en telecommunicatiediensten aan multinationals onder de merknaam Orange Business.

Orange Belgium staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie op internet en op je mobile: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter: @pressOrangeBe


Orange en alle andere namen van Orange-producten of -diensten in dit bericht zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.

Perscontact
Sven Adams – sven.adams@orange.com +32 (0)486 36 47 22
press@orange.be

Bijlage