Ageas publiceert verslagen over de solvabiliteit en financiële toestand voor 2017

Ageas publiceerde vandaag zijn verslag over de solvabiliteit en financiële toestand (Solvency and Financial Condition Report-SFCR) voor de Groep over het boekjaar 2017 volgens Artikel 51, 256 en 256a van de Richtlijn 2009/138/EC en Artikel 290 tot 298 en 359 tot 364 van de Gedelegeerde Verordening (EU) 2015/35.

Naast het verslag voor de Groep werden ook de rapporten van de Belgische, Portugese, Engelse en Franse entiteiten gepubliceerd alsook dat van de interne verzekeringsmaatschappij van Ageas .

Alle verslagen zijn beschikbaar op de Ageas website.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas , één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 50.000 werknemers en in 2017 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 34 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage