Fortisschikking bindend verklaard

Vandaag heeft het Gerechtshof te Amsterdam de Fortisschikking tussen Ageas , Stichting FORsettlement en de claimantenorganisaties (nl. de Vereniging van Effectenbezitters, Deminor, Stichting Investor Claims Against Ageas (SICAF) en Stichting FortisEffect) bindend verklaard.

Deze uitspraak betekent dat In aanmerking komende Aandeelhouders (personen die Ageas -aandelen in hun bezit hadden op eender welk tijdstip tussen het sluiten van de handel op 28 februari 2007 en het sluiten van de handel op 14 oktober 2008) recht hebben op compensatie voor de gebeurtenissen van 2007-2008, in ruil voor een volledige vrijwaring van aansprakelijkheid met betrekking tot deze gebeurtenissen, en in overeenstemming met de (andere) voorwaarden van de schikkingsovereenkomst.

Verdere praktische details over de schikking en de stappen die In aanmerking komende Aandeelhouders moeten ondernemen, worden aanstaande maandag 16 juli 2018 bekendgemaakt in een afzonderlijk persbericht en op FORsettlement.com.

In een reactie zei Bart De Smet, CEO van Ageas , het volgende over de uitspraak: "Wij zijn bijzonder verheugd over de uitspraak van het Gerechtshof. Zo kunnen we dit gedeelte van de Fortiserfenis eindelijk afsluiten, in het belang van alle voormalige Ageas -aandeelhouders, van Ageas en van zijn stakeholders. Dankzij deze schikking krijgen we onze strategische en financiële flexibiliteit volledig terug en kunnen we ons helemaal richten op onze kernactiviteit: verzekeringen."

Voor alle relevante informatie over de schikking en nadere berichten over de timing verwijzen we naar de specifieke website FORsettlement.com. Alle vragen over deze schikking kunnen ook worden verstuurd naar: forsettlement@computershare.com.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. De onderneming biedt zowel particulieren als zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringen die zijn ontworpen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Vandaag én in de toekomst. Als een van de grotere Europese verzekeraars richt Ageas zich op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het belangrijkste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Ageas is succesvol actief in verzekeringsactiviteiten in België, het VK, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. In de landen waar Ageas actief is, behoort deze tot de marktleiders. De onderneming heeft een personeelsbestand van meer dan 50.000 mensen en rapporteerde in 2017 een jaarlijks premie-inkomen van bijna EUR 34 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage