Biocartis Group NV: Studie Abstract over Performantie van Idylla(TM) RAS tests Geselecteerd voor Mondelinge Presentatie op 70ste AACC Annual Scientific Meeting in Chicago, IL (VS)

 

PERSBERICHT: 31 juli 2018, 07:00 CEST/14:00 CDT

Studie Abstract over Performantie van Idylla(TM) RAS tests
Geselecteerd voor Mondelinge Presentatie
op 70ste AACC Annual Scientific Meeting in Chicago, IL (VS)  


Mechelen, België, 31 juli 2018
- Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek ( Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag aan dat een studie abstract[1] over de performantie van de Idylla(TM) KRAS en NRAS-BRAF-EGFR492 Mutatie Testen[2] in vergelijking met Next Generation Sequencing (NGS) op colorectale (darm)kanker weefselstalen werd geselecteerd voor mondelinge presentatie op de 70ste AACC (American Association for Clinical Chemistry) Annual Scientific Meeting die vandaag plaatsvindt in Chicago, IL (VS). De studie besluit dat het Idylla(TM) systeem betrouwbare en gevoelige testing mogelijk maakt van mutaties in KRAS, NRAS en BRAF, rechtstreeks vanop stukjes FFPE[3] tumorweefsel, en dat het complementair kan zijn met NGS en andere moleculaire testing systemen in grotere diagnostische centra door de aanzienlijk snellere tijd-tot-resultaat dankzij zijn eenvoud en gebruiksgemak. 

In de studie werden 44 gearchiveerde FFPE colorectale (darm)kanker weefselstalen, voordien geanalyseerd met NGS[4], getest op Idylla(TM). Het Idylla(TM) systeem detecteerde met succes alle KRAS, NRAS en BRAF- targetmutaties die voordien ook door de NGS-methode gedetecteerd werden, hetgeen resulteerde in een Idylla(TM) sensitiviteit van 100%. Analyse van de controlestalen[5] toonde overeenstemming voor alle staalresultaten met 100% reproduceerbaarheid. Het Idylla(TM) systeem leverde de resultaten makkelijk en snel, met een tijd-tot-resultaat van ongeveer twee uur.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, gaf volgend commentaar: "Deze studie toont aan dat het Idylla(TM) systeem geschikt kan zijn voor elk type diagnostisch centrum, groot of klein. Idylla(TM)'s hoge sensitiviteit maakt het ideaal om complementair te zijn aan NGS-technologie in een grotere setting, terwijl tegelijkertijd het gebruiksgemak en aanzienlijk snellere tijd-tot-resultaat van Idylla(TM) het systeem ook erg geschikt maakt voor kleinere centra die geen hoogopgeleid personeel of moleculaire expertise hebben."

Dr. Gregory Tsongalis, Directeur van het Laboratorium voor Klinische Genomica en Geavanceerde Technologie aan het Dartmouth Hitchcock Medical Center, reageerde: "Het Idylla(TM) systeem heeft het potentieel om een belangrijke rol te spelen in snelle screening voor actiegerichte mutaties voorafgaand aan NGS-analyse. Bovendien werd vastgesteld voor gevallen waar de staalkwaliteit onvoldoende was voor NGS, dat ofwel residuaal weefsel of geëxtraheerd DNA kan getest worden met het Idylla(TM) systeem om een actiegericht resultaat te produceren, hetgeen kostbare tijd en moeite bespaart."  

Het studie abstract zal vandaag gepresenteerd worden op de 70ste AACC Annual Scientific Meeting in Chicago, IL (VS) om 2:48pm CDT/7:48am CEST. 

--- EINDE ---

Meer informatie:

Renate Degrave

Manager Corporate Communications & Investor Relations

e-mail    rdegrave@biocartis.com

tel         +32 15 631 729
gsm      +32 471 53 60 64

Over Biocartis 

Biocartis ( Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis lanceerde het Idylla(TM) platform in 2014. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie en infectieziekten beantwoordt. Deze domeinen zijn respectievelijk het snelst groeiende en het grootste segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis vijftien oncologietesten en twee infectieziektentesten aan in Europa. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt  u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Biocartis en Idylla(TM) zijn geregistreerde handelsmerken in Europa, de Verenigde Staten van Amerika en andere landen. Het Biocartis handelsmerk en logo en het Idylla(TM) handelsmerk en logo zijn handelsmerken van en worden gebruikt door Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, rechtstreeks of onrechtstreeks, in enige jurisdictie waar dit onwettig zou zijn. Ieder die dit persbericht leest, dient zich te informeren over zulke beperkingen en dient zulke beperkingen na te leven. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk van enige dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het toepasselijke bedoeld gebruik van ieder individueel Biocartis product. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing op de datum van dit persbericht. Biocartis verwerpt uitdrukkelijk enige verplichting of verbintenis om enige update of wijziging te publiceren van enige toekomstgerichte verklaring in dit persbericht, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is. Men mag geen onvoorwaardelijk vertrouwen stellen in toekomstgerichte verklaringen.[1] M. Rabie Al-Turkmani et al., "Rapid Somatic Mutation Testing in Colorectal Cancer Using a Fully Automated System and Single-Use Cartridge: A Comparison with Next-Generation Sequencing", voor het eerst gepresenteerd op de 70ste AACC Annual Scientific Meeting in Chicago, IL (VS).

[2] Research Use Only of RUO, enkel voor onderzoeksdoeleinden, niet voor gebruik in diagnostische procedures.

[3] In formaline gefixeerd, in paraffine ingebed.

[4] Gebruik makend van het Ion AmpliSeq 50-gene Cancer Hotspot Panel v2 ( Thermo Fisher Scientific ).

[5] Horizon gemuteerde stalen.