Dexia en Helaba ondertekenen een overeenkomst voor de verkoop van Dexia Kommunalbank Deutschland

Voorkennis en gereglementeerde informatie - Brussel, Parijs, Frankfurt, 14 december 2018 - 07u00 (CET)

Dexia en Helaba delen vandaag mee dat zij een overeenkomst hebben ondertekend die Helaba in staat stelt om alle aandelen in Dexia Kommunalbank Deutschland (DKD) te kopen voor een totaal bedrag van 352 miljoen EUR.

Dexia Crédit Local zal via zijn bijkantoor in Dublin zijn aandelen in DKD verkopen nadat het daarvoor alle reglementaire goedkeuringen heeft gekregen. De transactie zal naar verwachting tijdens het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond. Ze zal een niet-materieel impact op Dexia 's solvabiliteit hebben en zal de balans met ongeveer 15% doen krimpen. Gedetailleerde financiële impacts zullen na afsluiting bekendgemaakt worden. Ingevolge de transactie zal Dexia tevens, met ingang van de datum van afsluiting van de verkoop, zijn Letters of Support aan DKD opzeggen.

"De verkoop van DKD is een belangrijke mijlpaal in de geordende resolutie van de groep Dexia " aldus Wouter Devriendt, CEO van Dexia . "Na de verkoop van onze bankactiviteiten in Israël en de sluiting van het bijkantoor van Dexia Crédit Local in Portugal eerder dit jaar, zal de verkoop van onze Duitse dochter de geografische voetafdruk van Dexia verder verkleinen en de vereenvoudiging van de Groep versnellen. Ik wens mijn collega's bij DKD te bedanken voor hun volgehouden professionele inzet tijdens dit verkoopproces en de vaak moeilijke jaren binnen de groep Dexia ."

"Wij zijn blij met de overname van DKD, omdat dit ons de kans biedt om onze positie als toonaangevende emittent van Pfandbriefe te versterken en ons tot een sterkere speler maakt in de openbare financiële sector" aldus Herbert Hans Grüntker, CEO van Helaba.

Bijlage