Biocartis Group NV: Biocartis en Nichirei Bioscience kondigen commercialisatie samenwerking aan voor Japanse markt

PERSBERICHT: 7 januari 2019, 07:00 CET

Biocartis en Nichirei Bioscience
kondigen commercialisatie samenwerking aan
voor  Japanse markt


Mechelen, België, 7 januari 2019 - Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt aan een overeenkomst getekend te hebben met Nichirei Bioscience, een toonaagevende leverancier van biologische en diagnostische producten in Japan, voor de productregistratie en exclusieve verdeling van de oncologische moleculaire diagnosetests van Biocartis in Japan die werken op het volledig geautomatiseerde staal-tot-resultaat Idylla(TM) platform.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal Nichirei Bioscience de regulatoire goedkeuring opnemen van de Idylla(TM) oncologische moleculaire diagnosetests bij het Japanse Ministerie van Gezondheid, Werk en Welzijn. Eens succesvol geregistreerd, is het verkoopsteam van Nichirei Bioscience van plan om het Idylla(TM) platform te verdelen binnen zijn commercieel netwerk van zo'n 2.000 pathologielaboratoria in Japan.

Het Idylla(TM) platform van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, real-time PCR[1] gebaseerd moleculair testsysteem dat ontwikkeld werd om zeer snel resultaten te bieden, hetgeen moleculaire diagnose testing in oncologie snel, makkelijk en geschikt maakt voor lokale laboratoriapartners en ziekenhuizen in Japan. Dat maakt het voor patiënten mogelijk om sneller toegang te hebben tot meer efficiënte, gerichte kankerbehandelingen. Met deze overeenkomst heeft Nichirei Bioscience de intentie om lokale pathologielaboratoria toe te laten om accurate oncologische moleculaire diagnose testresultaten te genereren met een efficiënte tijd-tot-resultaat en met de consistente hoge kwaliteit en klinisch nut dat artsen en patiënten intussen verwachten wanneer beslissingen moeten genomen worden over kankerbehandelingen.

Nichirei Biosciences is onderdeel van Nichirei Corporation (TYO: 2871), een holdingbedrijf met een jaarlijkse omzet van ongeveer ¥ 550 miljard met wereldwijde activiteiten in voeding, logistiek en biowetenschappen. Binnen biowetenschappen heeft Nichirei Bioscience producten voor immunohistochemie en point-of-care diagnostiek ontwikkeld en is deze aan het commercialiseren. Hiervan heeft immunohistochemie een top drie marktpositie in Japan. Vandaag is Japan één van de grootste moleculaire diagnosemarkten in de APAC (Pacifisch Azië) regio, en zal deze naar verwachting USD 2,86 miljard waard zijn tegen 2021[2] met een marktaandeel van 14,3% voor oncologie.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, gaf volgend commentaar: "Nichirei Bioscience is een betrouwbare leverancier van de Japanse pathologiemarkt met een goed ontwikkeld commercieel netwerk en met uitgebreide ervaring in de registratie van pathologieproducten. We hebben er vertrouwen in dat Nichirei Bioscience de juiste partner is voor Biocartis in een markt waar een groeiend aantal kankergevallen de nood stimuleert voor snelle en makkelijke geautomatiseerde moleculaire diagnoseoplossingen die het groeiend aantal volume aan tests opvangt."

Masato Takenaga, Voorzitter van Nichirei Bioscience, voegde hieraan toe: "We zijn enthousiast om ons bestaand productportfolio te versterken met het volledig geautomatiseerde Idylla(TM) platform en zijn snelle en makkelijke moleculaire diagnosetests. We zijn ervan overtuigd dat deze zeer innovatieve moleculaire diagnoseoplossing een belangrijke katalysator zal zijn in het doen groeien van ons uitgebreid klantennetwerk van pathologielaboratoria in Japan."

Financiële details van de overeenkomst worden niet meegedeeld.

--- EINDE ---

Meer informatie:
Renate Degrave
Manager Corporate Communications & Investor Relations
e-mail   rdegrave@biocartis.com
tel         +32 15 631 729
gsm      +32 471 53 60 64

Over Biocartis 
Biocartis (Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie beantwoordt. Dit domein is het snelst groeiende segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis tests aan in het domein van melanoom, darm- en longkanker. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt  u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Over Nichirei Bioscience
Nichirei Bioscience Inc. startte zijn biosciences activiteiten op in 1983 en is erop gericht om bij te dragen tot de ontwikkeling van de wereldwijde bio-industrie, inclusief de medische, cosmetische- en de gezondheidsindustrie, door het aanbieden van producten en diensten van hoge kwaliteit en dat gebaseerd op zijn doorgedreven technologie. Vandaag ontwikkelt, produceert en commercialiseert het bedrijf immunohistochemie producten, diagnoseproducten, cell-biologie producten, functionele materialen en andere gerelateerde  producten. Meer informatie op www.nichirei.co.jp/bio/english/index.html.

Biocartis en Idylla(TM) zijn geregistreerde merknamen in Europa, de Verenigde Staten en andere landen. De Biocartis merknaam en logo en de Idylla(TM) merknaam en logo zijn gebruikte merknamen die eigendom zijn van Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, rechtstreeks of onrechtstreeks, in enige jurisdictie waar dit onwettig zou zijn. Ieder die dit persbericht leest, dient zich te informeren over zulke beperkingen en dient zulke beperkingen na te leven. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk van enige dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het toepasselijke bedoeld gebruik van ieder individueel Biocartis product. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Biocartis toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing op de datum van dit persbericht. Biocartis verwerpt uitdrukkelijk enige verplichting of verbintenis om enige update of wijziging te publiceren van enige toekomstgerichte verklaring in dit persbericht, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is. Men mag geen onvoorwaardelijk vertrouwen stellen in toekomstgerichte verklaringen
[1] Polymerase Chain Reaction of Polymerase Ketting Reactie. 

[2] De APAC moleculaire diagnosemarkt was USD 1,72 miljard waard in 2016 en zal naar verwachting USD 2,86 miljard waard zijn tegen 2021 aan een groei (= CAGR  of Compound Annual Growth Rate) van 10,7%. Infectieziekten vertegenwoordigen het grootste marktaandeel met 72,0%, gevolgd door oncologie (14,3%), genetische aandoeningen (10,0%) en pharmacogenomica (3,7%). Bron: Frost & Sullivan, "APAC Molecular Diagnostics Market, Forecast to 2021", 23 maart 2017, online ter beschikking op https://store.frost.com/apac-molecular-diagnostics-market-forecast-to-2021.html.