Biocartis Group NV: Biocartis kondigt wereldwijde samenwerking aan met Covance

PERSBERICHT: 23 april 2019, 07:00 CEST

Biocartis kondigt wereldwijde samenwerking aan met Covance

Mechelen, België, 23 april 2019
- Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag zijn wereldwijde strategische commercialisatieovereenkomst aan met Covance, de afdeling van LabCorp die actief is op het gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen. De overeenkomst is gericht op het aanbieden van het Idylla(TM) platform en zijn bestaand menu Idylla(TM) oncologietests[1]  aan de klanten van Covance. Verschillende Idylla(TM) instrumenten werden al geïnstalleerd op sites van Covance in de VS en China[2]om wereldwijde oncologiestudies te ondersteunen. De overeenkomst voorziet extra plaatsingen van Idylla(TM) instrumenten op sites van Covance in de hele wereld om de noden van zijn klanten voor klinische studies te ondersteunen en, wanneer geschikt, om 'companion diagnostic[3]' toepassingen te valideren en te implementeren.  

Covance is betrokken geweest in de ontwikkeling van alle top 50 geneesmiddelen (gerangschikt volgens verkoopsinkomsten) die momenteel op de markt zijn. Bovendien heeft Covance het grootste centrale laboratoriumnetwerk dat de biofarmaceutische sector bedient, en dat voor verschillende therapeutische gebieden en met een specfieke focus op precisie geneeskunde.  

Vandaag breidt de markt voor gerichte geneeskundige behandelingen zich snel uit met een toenemend aantal farmaceutische bedrijven die een biomarker component ingebouwd hebben in hun pipeline van geneesmiddelen in ontwikkeling. In 2018 waren meer dan 1.100 kankerbehandelingen in ontwikkeling in de VS[4], en 42% van alle nieuwe behandelingen die in 2018 goedgekeurd werden hadden een aanpak gericht op gepersonaliseerde geneeskunde[5]. Klinische studies voor deze behandelingen, die ook testprocedures omvatten die uitgevoerd worden in wereldwijde laboratoria zoals deze van Covance, vereisen snelle en gestandaardiseerde moleculaire diagnose platformen voor biomarker testing om klanten te helpen te voldoen aan hun noden om patiënten efficiënt te rekruteren en de studies uit te voeren.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, gaf volgend commentaar: "We zijn trots om vandaag het partnership met Covance aan te kondigen, wat opnieuw een belangrijke stap is in het uitbouwen van een ecosystem rond Idylla(TM), deze keer door het inzetten van onze Idylla(TM) technologie in één van de grootste laboratorianetwerken die vandaag door de farmaceutische industrie gebruikt wordt om geneesmiddelen te ontwikkelen. We geloven dat de volledig geautomatiseerde en gestandaardiseerde workflow van ons Idylla(TM) platform hier een significante waarde kan hebben, die potentieel ook de weg vrijmaakt voor nieuwe partnerships met farmaceutische bedrijven die oncologiebehandelingen ontwikkelen."

Steve Anderson, Ph.D., Chief Scientific Officer van Covance, zei: "Deze samenwerking toont onze continue betrokkenheid aan om vooruitgang te boeken in precisie geneeskunde. Idylla(TM) is een uniek, snel platform voor moleculaire diagnose, waarvan wij geloven dat het een breed scala aan voordelen biedt aan onze klanten. Zijn gestandaardiseerde en volledig geautomatiseerde workflow kan korte doorlooptijden bieden in combinatie met excellente performantie. Deze kenmerken zijn noodzakelijk  om de snelle identificatie en efficiënte rekrutering van patiënten in klinische studies te bevorderen."

Financiële details van de overeenkomst zijn niet meegedeeld.

--- EINDE ---

Meer informatie:
Renate Degrave
Manager Corporate Communications & Investor Relations
e-mail   rdegrave@biocartis.com
tel         +32 15 631 729
gsm      +32 471 53 60 64
  
Over Biocartis 
Biocartis (Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerase-kettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie beantwoordt. Dit domein is het snelst groeiende segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis tests aan in het domein van melanoom, darm- en longkanker. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Biocartis en Idylla(TM) zijn geregistreerde merknamen in Europa, de Verenigde Staten en andere landen. De Biocartis merknaam en logo en de Idylla(TM) merknaam en logo zijn gebruikte merknamen die eigendom zijn van Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, rechtstreeks of onrechtstreeks, in enige jurisdictie waar dit onwettig zou zijn. Ieder die dit persbericht leest, dient zich te informeren over zulke beperkingen en dient zulke beperkingen na te leven. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk op enige dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het toepasselijke bedoeld gebruik van ieder individueel Biocartis product. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing op de datum van dit persbericht. Biocartis verwerpt uitdrukkelijk enige verplichting of verbintenis om enige update of wijziging te publiceren van enige toekomstgerichte verklaring in dit persbericht, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is. Men mag geen onvoorwaardelijk vertrouwen stellen in toekomstgerichte verklaringen.[1] Research Use Only = enkel voor onderzoeksdoeleinden, niet voor gebruik in diagnostische procedures.

[2] Idylla(TM) tests die vandaag ter beschikking zijn in de VS en China zijn 'Research Use Only', enkel voor onderzoeksdoeleinden en niet voor gebruik in diagnostische procedures. Enige support voor klinische studies in de VS, China of andere locaties zal gebeuren volgens de van toepassing zijn regelgeving.

[3] Een CDx test is een test die een therapeutische behandeling vergezelt, en die helpt te voorspellen of een patiënt op een bepaalde behandeling zal reageren of niet. 

[4] Bron: https://www.statista.com/statistics/268805/number-of-cancer-drugs-in-development-since-2005/, laatst geraadpleegd op 19 april 2019.

[5] Bron: PMC, 'Personalized Medicine at FDA', A progress and outlook report', 2018.