Kerstpakket voor medeaandeelhouders? 7 tips

Kerstpakketten en bedrukte relatiegeschenken doen het altijd goed wanneer het om de medeaandeelhouders, zakenrelaties en opdrachtgevers gaat. Met dit kleine gebaar wordt de waarde die aan deze relatie gehecht wordt op een mooie manier uitgedrukt. Maar waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van kerstpakketten voor de medeaandeelhouders? We geven een aantal praktische tips.

1. Wie plaatst de bestelling?

Spreek ten eerste af wie de kerstpakketten uitzoekt en bestelt? Stel indien mogelijk een klein team samen welke bekend is met de medeaandeelhouders om een keuze te maken.

2. Denk na over de uitstraling

Kerspakket

Wat voor kerstpakket past het beste bij je onderneming? Iets moderns en vooruitstrevends, of liever iets authentieks of ambachtelijks? Zorg dat het kerstpakket zowel bij de onderneming als bij de aandeelhouders past. Kijk ook naar de trends in de markt: inspelen op trends zoals bijvoorbeeld duurzaamheid is altijd verstandig.

3. Standaard of zelf samenstellen?

Ieder mens is anders en zo zal ook iedere aandeelhouders zijn of haar kerstpakket op een andere manier ontvangen. Kies je voor een standaard kerstpakket, dan zou je de plank eens mis kunnen slaan. Kies je ervoor om de kerstpakketten zelf samen te stellen, dan kost dit je meer tijd en energie. Daarnaast is ook kennis van de medeaandeelhouders een belangrijk aspect: hoe meer kennis je in huis hebt, hoe beter je het kerstpakket naar wensen en behoeften aan kunt passen. 4. Kijk naar de kerstpakket trends

In het jaar 2019 zijn er verschillende trends op het gebied van kerstpakketten te zien. Vooral kerstpakketten met thema’s (landen, sport, gezondheid) doen het ontzettend goed. Ook kerstpakketten met een biologisch of duurzaam thema zijn erg populair. 5. Bepaal je budget

Voordat je aan het brainstormen gaat is het belangrijk om naar je budget te kijken. Wat wil je uitgeven aan 1 kerstpakket? Kijk ook meteen even naar de belastingen; deze sturen natuurlijk een grote rol bij het kiezen van een budget. 6. Bestel op tijd

Je bent vast niet de enige ondernemer die op dit moment naar kerstpakketten aan het zoeken is. Het grootste deel van de bedrijven start hun jacht naar kerstpakketten al gedurende de zomerperiode. Dit betekent natuurlijk dat de wachttijden steeds langer worden: bestel dus op tijd!

7. Doneer aan een goed doel

Wil je jouw maatschappelijke verantwoording centraal stellen en wat bijdragen aan een betere wereld? Geef de kerstpakketten dan in de vorm van een donatie aan een goed doel: indien mogelijk een doel dat bij de onderneming past.