Add Value Fund: Sif Group kan profiteren van Noordzee windparken

Funderingsspecialist Sif Group meldde dat de onderneming een order voor de productie van 44 monopiles, een offshore hoogspanningsstation en bijbehorende tussenstukken voor de constructie van het Norther offshore windpark heeft verworven van hoofdaannemer Van Oord Groep. Het Norther offshore windpark komt ongeveer 23 kilometer uit de kust van het Belgische Zeebrugge te liggen. Met een maximaal vermogen van 370 MW wordt ‘Norther’ het grootste offshore windproject van België. Na oplevering zal het windpark 400.000 huishoudens van duurzame stroom voorzien.

Sif Group is toonaangevend in offshore funderingen voor windprojecten. De Groep beschikt over een flexibele capaciteit en heeft inmiddels meer dan 1.200 monopiles gefabriceerd voor de offshore windindustrie. Nu de nieuwe productiefaciliteit op de Maasvlakte 2 vrijwel is gerealiseerd, kan Sif tot vier XL monopiles per week produceren. Burgers en Wiersma bezochten op 25 januari jl. de gloednieuwe en immense productielocatie op de Maasvlakte 2. De assemblagehal is 500 meter lang en staat op 42 hectare grond. Daarnaast beschikt de terminal over een aanlegkade van maar liefst 400 meter en een grote overdekte aanleghaven. Aldaar bleek de geplande uitbreiding van de productiecapaciteit van de monopiles – van 75 naar 150 kiloton – iets voor te liggen op schema. Er worden nu wekelijks bijna 4 monopiles geassembleerd en de productie gaat op termijn naar 6 monopiles per week.

Nu de kostprijs van offshore windenergie in rap tempo daalt, lijken Europese overheden, meer dan voorheen, bereid om sneller invulling te geven aan hun voornemen om de offshore wind capaciteit op de Noordzee uit te breiden. Zo brengt de bouw van het Norther offshore windpark het doel van België om in 2020 13% van zijn energiebehoefte uit duurzame energie te halen, een stuk dichterbij. Met de geografische toplocatie op Maasvlakte 2 positioneert Sif Group zich optimaal om te profiteren van de sterke groei van offshore windparken in de Noordzee. Daarnaast zijn er expansieplannen om via lokale partners de Japanse en Amerikaanse offshore windmarkt te betreden.

Na afloop van de Investor Day van Sif, verhoogden een aantal analisten dan ook hun winsttaxaties voor de komende jaren. Uitgaande van conservatieve aannames handhaven wij vooralsnog onze taxatie van de winst per aandeel 2017 op € 1,95. Tegen de huidige beurskoers van € 20,80 wordt thans 10,7x de verwachte winst voor de aandelen Sif Group betaald en komt het dividendrendement alsdan uit op 3,8%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.