Uitvaartverzekeringen tips?

Op zoek naar tips om uitvaartverzekeringen te vergelijken? Veel mensen hebben de neiging om meteen naar de premie te kijken. Dat lijkt interessant, maar hoeft het niet altijd te zijn. Het is daarom verstandig om eerst goed te kijken naar de dekking voor de uitvaart. Net als naar de eventuele indexering van de dekking, zodat u daar door de jaren heen goed gebruik van kunt blijven maken.

Goede dekking voor de uitvaart

Een lage premie voor de uitvaartverzekering is fijn, maar slim vergelijken richt zich eerst op de dekking. Wat heeft u immers aan een goedkope uitvaartpolis waarvan de dekking uiteindelijk tegen blijkt te vallen? Stel voor uzelf dus een aantal wensen op. Zet goed op een rij wat u belangrijk vindt aan de dekking. Aan de hand daarvan kunt u de diverse uitvaartverzekeringen vergelijken. Op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com vindt u tevens een kosten calculator op de vergelijk pagina. Hiermee berekent u de kosten voor een uitvaart zoals u die zou willen.

Tip: selecteer 3 – 5 verzekeringen die qua dekking aan uw wensen voldoen. Die u kunt daarna dan vergelijken op basis van de premie.

Indexering van de dekking

Let tijdens het vergelijken van de uitvaartverzekering zowel op de dekking als op specifieke voorwaarden. Een goed voorbeeld daarvan is de indexering van de dekking. Door de inflatie wordt ieder jaar alles een beetje duurder. Dat kan oplopen tot 1,5% per jaar. Een uitvaart die in 2020 bijvoorbeeld €8.000 kost zal alleen al daardoor al €10.775 kosten in 2040. Met een uitvaartverzekering met indexering zorgt u ervoor dat de hoogte van de dekking mee oploopt met de inflatie.

Premie voor de uitvaartverzekering

Kijk tenslotte goed naar de premie van de uitvaartverzekering, om die goed te kunnen vergelijken. Voldoet de polis aan de dekking die u wenst en biedt deze de indexering die u zoekt? Kijk dan naar de premies, zodat u de goedkoopste uitvaartverzekering kunt kiezen. In die volgorde voorkomt u dat de dekking uiteindelijk tegenvalt, waardoor nabestaanden bijvoorbeeld alsnog dienen bij te betalen.