Ackermans & van Haaren: Jaarresultaten 2020

Beste,


  • Ackermans & van Haaren realiseert over het volledige boekjaar 2020 een nettowinst van 229,8 miljoen euro.
  • Ondanks voortdurende impact van de coronapandemie ook in het tweede halfjaar, hebben de resultaten van de groep zich krachtig hersteld (nettowinst H2 2020: 173,5 miljoen euro).
  • Aan de algemene vergadering van aandeelhouders wordt een verhoging van het dividend voorgesteld tot 2,35 euro per aandeel.


“Ik ben buitengewoon trots op de veerkracht die onze 22.331 collega’s in het geheel van de groep AvH in de onzekere en volatiele tijden van de COVID-crisis hebben getoond. De AvH-groep realiseert in 2020 een zeer solide nettowinst van 230 miljoen euro.

Ondersteund door de forse prestaties van hun portfolio’s hebben zowel Delen Private Bank als Bank J.Van Breda & C° een uiterst sterke instroom van nieuwe activa onder beheer gerealiseerd, die een recordniveau van meer dan 54 miljard euro behaalden einde 2020. Vanuit een krachtig engagement naar meer hernieuwbare energiebronnen en de vergroening van de wereldeconomie verhoogde DEME haar orderboek naar een recordniveau van meer dan 4,5 miljard euro.

Wij blijven investeren in de versterking van onze portefeuille en in een duurzamere en meer digitale wereld, zoals blijkt uit onze recente investeringen in OMP, Verdant Bioscience, Medikabazaar en Indigo Diabetes.”

Jan Suykens, CEO - Voorzitter van het executief comité


U kan de videoboodschap van Jan Suykens, CEO van Ackermans & van Haaren, over de jaarresultaten bekijken op onze website of ons persbericht lezen via de link onderaan.


Met vriendelijke groeten

Ackermans & van Haaren

Bijlage