Biocartis Group NV: Biocartis richt R&D Center op in de VS

 

PERSBERICHT: 1 maart 2018, 07:01 CET

 

Biocartis richt R&D Center op in de VS

Biocartis team versterkt met Janssen Diagnostics' Idylla(TM) testontwikkelingsteam

Mechelen, België, 1 maart 2018 - Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek ( Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag aan dat het een R&D-center in de VS opgericht heeft om de uitvoering van zijn strategie te ondersteunen, die gericht is op versnelde uitbreiding van zijn menu aan testen op het Idylla(TM) platform, voornamelijk door samenwerkingen rond Companion Diagnostics (CDx) en testontwikkeling. De oprichting van het R&D-center is het resultaat van een overdracht van R&D-werknemers, Idylla(TM)-gerelateerde assets voor testontwikkeling en testen van Janssen Diagnostics (onderdeel van Janssen Pharmaceuticals, Inc.) aan Biocartis.

De testontwikkelingsexperten die het team vervoegen vanuit Janssen hebben diepgaande expertise in het ontwikkelen van IVD-testen op het Idylla(TM) platform. Ze ontwikkelden onder meer op succesvolle wijze het Idylla(TM) Respiratory (IFV-RSV) Panel, dat 510(k) clearance verkreeg door de US FDA in het derde kwartaal van 2017.

Als onderdeel van de transactie zal Biocartis de verwachte testontwikkelingsactiviteiten voortzetten als huurder van de bestaande en volledig uitgeruste laboratorium- en kantoorfaciliteiten van het team, gelegen in Raritan, New Jersey (VS), om zo ook startup-kosten te beheren.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, gaf volgend commentaar: "We zijn erg verheugd om dit R&D-center in de VS op te richten dankzij de steun van onze reeds lang bestaande partner Janssen Diagnostics. Dit zal ons helpen om onze R&D-organisatie op te schalen in de toekomst. Bovendien zal de nabijheid van veel van onze farmaceutische- en testontwikkelingspartners in de VS een efficiënte uitvoering van bestaande en nieuwe samenwerkingen vergemakkelijken. Het Janssen Diagnostics team toonde aan dat ze uitstekende competenties voor testontwikkeling op ons Idylla(TM) platform hebben. Zo kunnen alle teamleden vanaf dag één meerwaarde bieden op de lopende projecten. Een ander belangrijk voordeel is bovendien dat we voortaan toegang hebben tot een pool aan R&D-talent in de VS. Deze kunnen we tevens benutten bij toekomstige rekruteringen, gezien de groei van onze activiteiten die we willen realiseren."

Als onderdeel van de overeenkomst zullen ongeveer 10 werknemers (VTE[1]) Biocartis vervoegen vanuit het expert testontwikkelingsteam van Janssen Diagnostics. Bovendien zal Biocartis US Inc. als dochteronderneming van Biocartis laboratorium- en kantoorruimte van Janssen leasen onder een twee-jaar durende overgangsleasing en zal het tevens laboratoriummateriaal overnemen. De eigendomsrechten van het Idylla(TM) Respiratory (IFV-RSV) Panel zullen tevens overgedragen worden naar Biocartis NV, inclusief de reglementaire autorisaties. Financiële details van de overeenkomst worden niet meegegeven. De samenwerking met Janssen Pharmaceutica blijft in werking.

--- EINDE ---

Meer informatie:

Renate Degrave

Manager Corporate Communications & Investor Relations

e-mail   rdegrave@biocartis.com

tel         +32 15 631 729
gsm      +32 471 53 60 64

Over Biocartis 

Biocartis ( Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis lanceerde het Idylla(TM) platform in 2014. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie en infectieziekten beantwoordt. Deze domeinen zijn respectievelijk het snelst groeiende en het grootste segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis veertien oncologietesten en twee infectieziektentesten aan in Europa. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt  u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Biocartis en Idylla(TM) zijn geregistreerde handelsmerken in Europa, de Verenigde Staten van Amerika en andere landen. Het Biocartis handelsmerk en logo en het Idylla(TM) handelsmerk en logo zijn handelsmerken van en worden gebruikt door Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, rechtstreeks of onrechtstreeks, in enige jurisdictie waar dit onwettig zou zijn. Ieder die dit persbericht leest, dient zich te informeren over zulke beperkingen en dient zulke beperkingen na te leven. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk van enige dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het toepasselijke bedoeld gebruik van ieder individueel Biocartis product. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing op de datum van dit persbericht. Biocartis verwerpt uitdrukkelijk enige verplichting of verbintenis om enige update of wijziging te publiceren van enige toekomstgerichte verklaring in dit persbericht, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is. Men mag geen onvoorwaardelijk vertrouwen stellen in toekomstgerichte verklaringen.[1] Voltijdse equivalenten.