Liquidatie Samas lijkt enige optie

Een liquidatie lijkt voor de voormalige kantoorinrichter Samas lijkt de enige optie te zijn. Dat heeft president-commissaris Coen van der Bijl van Samas gemeld tijdens een aandeelhoudersvergadering. Het bedrijf kan nog een paar maanden vooruit maar daarna zal het doek vallen.

Het enige dat Samas nog te wachten staat is de verkoop van alle nog resterende bezittingen en de opheffing van de beursnotering. Van der Bijl denkt dat de beursnotering voor het einde van het gebroken boekjaar zal worden beëindigd. Het gebroken boekjaar loopt tot april 2010. Samas zit nu bij beursbedrijf Euronext op de strafbank omdat het bedrijf een schuld en een negatief eigen vermogen heeft. Dit maakt het voor Samas onmogelijk om de volledige schuld die de holding op dit moment heeft, af te lossen.

Samas verkocht in het afgelopen jaar al de activiteiten om de schuld te reduceren, maar eind maart stond er nog een schuld van 31,5 miljoen euro open. Dit is exclusief de mogelijke baten voor Samas. Samas kan in principe een jaar op de strafbank zitten bij Euronext , maar Van der Bijl meldde er naar te streven de beursnotering voor die tijd al op te zeggen.

Gebaseerd op: De Telegraaf (1-9-2009)

© Newsselect 2009