UBS AM lanceert Climate Aware aanpak in verschillende beleggingscategorieën

UBS Asset Management (UBS AM) kondigt vandaag de lancering aan van een reeks Climate Aware strategieën, gebaseerd op het Climate Aware framework. Dit zal ervoor zorgen dat het bedrijf meer klanten kan ondersteunen in het afstemmen van hun beleggings- en klimaatdoelen en is tevens een uitwerking van de commitment die gemaakt werd op de WEF Annual General Meeting 2020.

UBS ontwikkelde het Climate Aware framework als onderdeel van de Climate Aware passieve aandelenstrategie die gelanceerd werd in 2017. De lancering van de omvangrijkere reeks van beleggingsstrategieën omvat actief en passief, aandelen en fixed income, welke de bouwstenen zijn van de meeste portefeuilles. Dit is de eerste keer dat UBS AM een reeks producten lanceert verschillende beleggingscategorieën.

Het framework is gebaseerd op een mitigatie van portefeuilles door de blootstelling van beleggingen aan CO2-risico’s te verlagen; aanpassingen van de portefeuille d.m.v. het vergroten van de blootstelling aan klimaatgerelateerde innovatie en oplossingen; en portefeuilletransitie afgestemd op een gekozen klimaatstrategie.

“De mate waarin beleggers ESG omarmen als een fundamentele aandrijver van beleggingen, vooral aangaande het onderwerp van klimaatrisico, is frappant. Naar mate de vraag blijft toenemen en duurzame activa meer kapitaal verzamelen, zullen we de beleggingslandschappen nog meer zien transformeren. We geloven dat dit een blijvende trend zal zijn en dat de beleggers van tegenwoordig moeten begrijpen welk effect het klimaat op hun portefeuille heeft,” zegt Suni Harford, President van UBS Asset Management.

"Onze Climate Aware aanpak staat centraal in ons voorstel voor duurzaam beleggen en wordt ondersteund door ons actieve stewardship programma. Dit geeft een heldere boodschap aan de bedrijven waarin we beleggen, en geeft ons de kans om deze bedrijven te engageren om hen op weg te helpen naar een toekomst met minder CO2. Bovendien kunnen we, door gebruik van een consistente methode en het uitbreiden van de verscheidenheid aan activa voor deze aanpak, nog meer positieve veranderingen teweeg brengen namens onze klanten,” zegt Barry Gill, Hoofd Beleggingen, UBS Asset Management.

Michael Baldinger, Hoofd duurzaam en impact beleggen, UBS Asset Management, voegt toe: “Er is een sterke bereidheid onder beleggers om kapitaal te richten op een toekomst met minder CO2 en bij te dragen aan een klimaatbewuste wereld. Niet alleen mitigeert onze Climate Aware aanpak het risico op klimaatverandering, maar het biedt beleggers ook de mogelijk te investeren in de producten en oplossingen die het meest geschikt zijn om de uitdagingen van een opwarmende aarde op te lossen.”

Duuurzaam beleggen is voor UBS een prioriteit binnen het gehele bedrijf, dat bijna een half biljoen dollar in duurzame active onder beheer heeft in al haar bedrijfsafdelingen.