Barometer: Een herstel waarin we kunnen geloven

Nu de uitrol van Covid-19-vaccins onverminderd doorgaat, zullen de aandelenmarkten in 2021 wellicht een sterke steun genieten.

Asset-allocatie: aandelen zijn klaar voor een rally

De Covid-19-vaccins stellen ons in staat om voorbij de pandemie te kijken en ons te richten op de versterking van de economie, die verder ondersteund wordt door aanzienlijke stromen van fiscale noodmaatregelen.

Deze gunstige macro-economische context is een opsteker voor de bedrijfswinsten en zou een daling van de koers-winstverhoudingen van aandelen als gevolg van een terugschroeving van de monetaire stimulansen moeten compenseren.

Tegelijkertijd is het risico op een beleidsfout of een nieuwe forse stijging van de obligatierendementen, zoals in 2013 toen de Amerikaanse Federal Reserve besloot om haar activa-aankopen af te bouwen, laag in de komende zes maanden. Hoewel zowel de waardering van aandelen als het beleggerssentiment ongewoon hoog zijn, lijken de vooruitzichten op een correctie op korte termijn beperkt. Daarom hebben we besloten om onze positie in aandelen te upgraden van neutraal naar overwogen en onze positie in cash terug te brengen naar onderwogen.