DWS Top Dividende krijgt vijfde Morningstar-ster

Beleggingsfonds DWS Top Dividende van vermogensbeheerder DWS Investments heeft van fondsbeoordelaar Morningstar een vijfsterrenwaardering gekregen. Dat betekent dat Morningstar aan DWS Top Dividende binnen zijn categorie de hoogste kwantitatieve waardering toekent.

DWS, onderdeel van Deutsche Bank, biedt beleggers met DWS Top Dividende een mondiaal aandelenfonds dat investeert in bedrijven met een verwachte dividendopbrengst die hoger ligt dan het marktgemiddelde. Sinds de oprichting ligt de dividendopbrengst van de portefeuille gemiddeld op 4% tot 4,5%, hetgeen ook voor de toekomst het streven zal zijn.

Terug naar de basis
'Door de huidige marktomstandigheden komen beleggers weer terug naar de basis van beleggen, en daarbij is dividend van doorslaggevend belang', licht directeur Pieter Furnée van DWS Nederland de populariteit van het fonds toe. 'Daarnaast is het voor beleggers niet alleen van belang dat DWS Top Dividende al jaren lang beter presteert dan vergelijkbare fondsen én zijn benchmarks, maar ook dat het fonds structureel kleinere verliezen heeft laten zien in neergaande markten. De vijfsterrenwaardering van Morningstar onderstreept uitstekende risico-rendementprofiel van het fonds, waar we uiteraard zeer verguld mee zijn.'

Buy & hold
DWS Top Dividende wordt beheerd door fondsbeheerder Thomas Schüssler. Het fonds, dat op 30 augustus een omvang heeft van 5,7 miljard euro, richt zich aan de hand van een buy-and-hold-strategie wereldwijd op aandelen met over het algemeen een hoge marktkapitalisatie en een aantrekkelijk dividendbeleid. Momenteel zijn er 75 aandelen in portefeuille.