Zorgverzekeraar Menzis kiest voor ING Investment Management

Zorgverzekeraar Menzis, 2,1 miljoen klanten en een belegd vermogen van circa € 1,8 miljard, heeft na een zorgvuldig selectieproces, ING Investment Management geselecteerd als haar nieuwe fiduciaire adviseur. Hiermee verlaat Menzis de huidige provider, waarmee 15 jaar is samengewerkt.

“Wij zijn zeer te spreken over de fiduciaire advies aanpak van ING IM en de transparantie die ING IM daarbij weet te bewerkstelligen. Tevens vonden wij het ook een groot voordeel dat ING IM aantoonbare kennis heeft op het gebied van verzekeringsbeleggen en Solvency II”, aldus Ruben Wenselaar, CFO van Menzis.

'Wij zijn bijzonder verheugd om Menzis als nieuwe klant van Implemented Client Solutions te mogen begroeten. Daarbij zijn wij er trots op dat wij, in deze uitdagende tijden, een professionele partij als Menzis mogen begeleiden bij het beheer en risicomanagement van de balans” , aldus Martin Nijkamp, Lid Management Committee ING Investment Management.

Implemented Client Solutions is binnen ING Investment Management verantwoordelijk voor de geïntegreerde dienstverlening aan Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars, met nadruk op integraal balansbeheer en integraal risicobeheer. Menzis werd in dit traject geadviseerd door Aon Hewitt.