ING trekt Damrak omlaag

Het zijn vandaag de financials die het stemmingsbeeld in Amsterdam bepalen. ING Groep , Kas Bank , Ageas en SNS Reaal noteren aanzienlijk lager. Op het Damrak zijn er maar 2 fondsen die in het groen staan: Heijmans en OPG Groep, beide fondsen voegen rond de 4% aan waarde toe.

Op de beurs in Brussel is hetzelfde beeld te zien, ook hier zijn er maar schaarse winnaars te vinden. Het zijn vooral Exmar en Bekaert die het meeste aan waarde toevoegen. Bekaert meldde vandaag een trading update en deze werd zeer positief op de markt ontvangen. De omzet van Bekaert groeide in 2008 met 22,5 procent tot 2.663 miljoen euro. Opvallen is dat het bedrijf zelfs in Q4 groeide, met 5 procent. Het management ging uit van een status quo in het vierde kwartaal en analisten vonden zelfs dat te optimistisch. 'Een positieve verrassing', reageren analisten. Vooruitzichten voor 2009 geeft Bekaert niet.

Het is in Amsterdam vooral ING Groep dat wederom veel van waarde verliest. Het aandeel noteert rond het middaguur ruim 12% lager op 4,10 euro. In de markt heerst veel onzekerheid, vooral onder de aandeelhouders. Gisteren werd bekend dat ING een nieuwe 5-jarige obligatie met staatsgarantie uit wil gaan geven. De richtprijs hiervan ligt 75 punten boven het gangbare 5-jaarsrendement. Deutsche Bank AG (DB), ING, Royal Bank of Scotland Group PLC ( RBS ), en UBS AG ( UBS ) begeleiden de uitgifte van de lening, die in de nabije toekomst wordt geprijsd.