Binck mag naam Binck turbo blijven gebruiken

De voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag heeft vandaag bepaald dat het gebruik van de naam BinckBank turbo is toegestaan. De naam turbo is volgens de rechter een soortnaam en niet (langer) een merk voor het onder particuliere beleggers populaire beleggingsinstrument.

"Deze uitspraak is goed voor de particuliere belegger want door de turbo als soortnaam te gebruiken, weet de particuliere belegger direct met welk type product met de bijbehorende kenmerken hij van doen heeft. Het is goed dat er een einde komt aan de wildgroei aan namen voor dezelfde producten. Dit zorgt voor duidelijkheid en komt educatie en uitleg ten goede." aldus Jean-Paul van Oudheusden, verantwoordelijk voor Business Development BinckBank

BinckBank is in juli gestart met de uitgifte van turbo's in Nederland. Inmiddels voert BinckBank meer dan 2500 turbo's. De turbo is een veelgebruikt beleggingsinstrument onder ervaren, actieve beleggers. Op dit moment wordt in meer dan 15 procent van de beleggingstransacties gebruik gemaakt van een turbo. Met een turbo spelen beleggers met een hefboom in op een koersstijging dan wel een -daling van onderliggende waarden zoals de AEX -index, de DAX -index, Nederlandse en internationale aandelen.