Over indexbeleggen met Binck Fundcoach

Er zijn veel manieren om een potje voor later op te bouwen. Een aantal vooraanstaande wetenschappers ziet indexbeleggen als de beste methode.

Steeds meer beleggers ontdekken dat indexbeleggen met ETF ’s een slimme beleggingsstrategie is. Onafhankelijk onderzoek toont namelijk aan dat over een langere termijn, passief indexbeleggen in meer dan 75% van de gevallen tot betere resultaten leidt dan actief beleggen. Toch is indexbeleggen in Nederland nog lang niet zo ingeburgerd als bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Tijd voor wat informatie over dit interessante onderwerp. Hiervoor leggen we ons oor te luister bij de wetenschap.

De voordelen van indexbeleggen... volgens de wetenschap.

Een professor van Princeton, de Chief Investment Officer van Yale, Warren Buffet, en Nobelprijs-winnende wetenschappers* zijn het er al decennia over eens: Indexbeleggen loont! Zo worden de voordelen van lage kosten, een grote spreiding en eenvoud haarfijn gecombineerd. Bovendien volgt een indexbelegging een index, geen emoties.

Wat is indexbeleggen precies?

Bekijk voor een uitgebreide uitleg de andere artikelen in deze rubriek of zie hier.

Indexbeleggen met BinckBank Fundcoach

Zoals u wellicht weet, wordt het zelf opbouwen van een potje voor later steeds belangrijker. U kunt er dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. BinckBank Fundcoach is speciaal voor dit doel ontwikkeld. Zo kunt u heel eenvoudig zelf indexbeleggen, tegen lage kosten bovendien. En BinckBank is al 11 keer bekroond tot beste broker (bron).

En misschien is periodiek beleggen wel het grootste pluspunt. Hiermee bouwt u maandelijks uw portefeuille op. U legt elke maand een klein bedrag in en dan ziet u als het even meezit elke maand uw portefeuille groeien – door inleg, wellicht wat koerswinst én dividend. Als u dit een tijdje volhoudt, dan werkt u heel solide van geld naar vermogen.

Meer weten over indexbeleggen en geld opbouwen?

Wilt u meer weten over hoe u behoudend vermogen kunt opbouwen of over indexbeleggen? Kijk eens op binck.nl/fundcoach en vraag gerust vrijblijvend meer informatie aan. U kunt uiteraard ook een webinar over indexbeleggen volgen. U steekt er vast iets van op.

* Bron: Markowitz & Sharpe, Burton Malkiel : Princeton University, David Swensen: Yale University en Warren Buffet.

Disclaimer:
Overigens is indexbeleggen ook gewoon beleggen. En aan beleggen zijn risico’s verbonden. Indexbeleggen met ETF ’s is geen wondermiddel; u volgt slechts de markt. En de markt kan stijgen en dalen. Uw belegging kan dan ook meer of minder waard worden. Wenst u zo weinig mogelijk risico’s te lopen, dan is sparen wellicht de juiste keuze.