Sterke dividendaandelen: oa Exxon Mobil, Verizon en The Southern

Het beleggen in megacap aandelen met relatief sterke dividenden is al jarenlang een uitstekende keuze geweest. Grosso modo scoorden deze mandjes meer dan het marktgemiddelde en worden er op de meeste megacaps ook relatief hoge optieprijzen betaald zodat u er ook calls en puts op kunt schrijven. In Nederland is dit aantrekkelijk voor bijvoorbeeld Royal Dutch Shell, Unilever en Wolters Kluwer.

Onze collega’s van de Amerikaanse beleggerswebsite Dividendinvestor ging langs de Amerikaanse aandelenvelden en kwam tot de volgende aandelen met marktkapitalisaties van minimaal 3 miljard dollar en of al 25 jaar dividendverhogend of zelfs al 50 jaar dividendverhogend (ook wel de 'Dividendaristocrats' genoemd).

Exxon Mobil

Het aandeel Exxon Mobil wordt erg vaak in de populaire dividendlijstjes vermeld. Het Amerikaanse oliebedrijf heeft nu voor de 36e keer haar jaarlijkse dividend verhoogd. Over de afgelopen 20 jaar is haar dividend zelfs verviervoudigd. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van ruim 7 procent. Het kwartaaldividend van 82 dollarcent komt dus neer op 3,28 dollar per jaar. Op basis van de huidige beurskoers komt het dividendrendement dan rond de 4 procent te liggen.

Hiermee heeft Exxon Mobil één van de hoogste dividendrendementen in de olie- en gassector.

Verizon Communications Communications

Ook het aandeel Verizon Communications Communications zien we op veel dividendlijstjes voorbij komen. Nu noteert deze telecomreus op een dividendrendement van net boven de 4 procent. Het kwartaaldividend ligt op 0,6 dollarcent (2 dollarcent dan het voorgaande kwartaal). Sinds een jaar terug is het totaalrendement (dus inclusief de ontvangen dividenden) een gigantische 28 procent.

The Southern Company

The Southern Company is een minder bekend bedrijf. Dit is een Amerikaans olie- en gasbedrijf, gevestigd in Atlanta. Momenteel ligt The Southern Company’s dividendrendement rond de 4,6 procent. Het kwartaaldividend ligt nu op 60 dollarcent. Dit is meer dan het dubbele dan haar sectorgemiddelde. The Southern Company betaalt al sinds 1946 dividenden uit en kon over de afgelopen 18 jaar ieder jaar haar dividend per aandeel verhogen. Het groeipercentage van het dividend ligt rond de 3,3 procent. Sinds mei 2018 staat het totale rendement op de 20 procent. Over de afgelopen vijf jaar komt het rendement uit op 44 procent.

Dominion Energy

Ook Dominion Energy is een wat minder bekende speller. Ook zij is actief met gas en heeft haar hoofdkantoor in Richmond, Virginia gevestigd. Het dividendrendement bedraagt nu ruim 4,75 procent waarmee zij hoog in de sector scoort. Het kwartaaldividend ligt nu op 91 dollarcent.