Forse uitslagen Amerikaanse REITS, hoop vallende messen

De markt van de Amerikaanse REITS blijft een markt apart. REITS zijn gewone beursgenoteerde bedrijven, meestal actief in de vastgoedsector, maar hebben doorgaans specifieke restricties van de overheid om een groot gedeelte van hun winst verplicht uit te moeten keren. Hierdoor zijn de dividendrendementen in deze sector significant hogere dan voor ‘normale’ aandelen. Dit is natuurlijk niet zonder risico want we zien toch ook forse uitslagen bij de diverse Amerikaanse REITS zoals in de tabel hier onder. U ziet hier de hoogste dividendrendementen van de REITS en in de rechter kolommen de rendementen over de afgelopen jaren.

Hoogste dividendrendementen Amerikaanse REITS

We zien dus fors negatieve koersrendementen voor de groep met de hoogste dividendrendementen. De hogere dividendrendementen komen uiteraard door de hard gedaalde koersen.

Amerikaanse REITS laagste koers/winst-verhoudingen

De groep hier boven doet het qua uitslagen wat rustiger aan zien we in de rechter kolommen. Deze tabel toont de REITS met relatief lage koers/winst-verhoudingen en relatief hoge dividendrendementen. Maar ook op de langere termijn zien we fors negatieve 3-jaars uitslagen zoals onder andere voor Emirates REIT (-49%), Urban Edge Properties (-30%) en natuurlijk Tanger Factory met een min van zelfs 57%. Een hele forse spreiding is dus natuurlijk ook in deze sector cruciaal.

Dit jaar staan de Amerikaanse REITS gemiddeld 8 procent hoger, dit naast het bovengemiddelde dividendrendement van circa 2,5 procent. Met Analist Pro gaan we wekelijks meer aandacht aan deze groep aandelen brengen want wij zien deze groep als een aparte en heel aantrekkelijke beleggingscategorie. Zakenbank Morgan Stanley noemde de REITS eerder al de best groep van de afgelopen 20 jaar.