Hoge dividenden megacaps automobiel

Ondanks de forse koerswinsten van de megacaps van ruim 15 procent over de afgelopen 12 maanden noteren zij nog steeds als goedkoopste van de autosector. Voor de megacaps wordt nu ruim 10 maal de winst per aandeel betaald. Ditzelfde geldt ook voor de micro- en midcaps. De smallcaps zijn met een koers/winst-verhouding van bijna 20 de duurste groep in de sector.

Kerncijfers autosector

financial analysis

We zien dat ook ondanks de winsten van de megacaps zijn nog steeds de hoogste dividendrendementen hebben nu. Dit rendement ligt op 3 procent. Ook de midcaps koersen op een vrij hoog percentage: 2,5 procent.

Forse rendementen megacaps autosector

Dividendrendementenautoaandelen

We zien dat het Duitse Daimler aan kop gaat qua actueel dividendrendement. Andere bekende namen met hoge dividendrendementen zijn o.a. Ford, Nissan en Renault .

Koerswinstverhoudingenaandelenautos

De lijst hier boven zijn de megacaps met de laagste koers/winst-verhoudingen. Ook hier staan Renault en Daimler hoog. Fiat Chrysler is wel een enorme dissonant in dit overzicht want het aandeel verloor de afgelopen 12 maanden ruim 87 procent aan waarde. Andere grote verliezers zijn o.a. Toyota en Magna International.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.