Microcaps de uitbijters in oliesector

In de roerige oliesector zien we een bonanza aan waarderingen en rendementen. De microcaps zijn de grote dissonanten met hele lage koers/winst-verhoudingen en een paar extreem hoge dividenduitkeerders.

Binnen de sector zien we een een hoge spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 14 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Ecopetrol SA, Continental Resources en Tatneft' PAO. Relatief grote verliezen waren er voor Seadrill , Indian Oiln en Williams Companies Companies.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Megacaps olie- en gasbedrijven laagste koers/winst-verhoudingen

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De large caps noteren op 2 maal de winst per aandeel. Empresas Copec SA, Sasol en BP zijn de aandelen in het megacapsegment met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Oil and Natural Gasoration, Petroleo Brasileiro SA Petrobras en JXTG Holdings.

Megacaps olie- en gasbedrijven hoogste dividendrendementen

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 5 procent aantrekkelijk te noemen. Energy Transfer Partners LP, Coal India en MPLX LP bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.