In de supermarktsector meeste dividend bij de large caps

Binnen de supermarktsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 12 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Tesco , Sysco en Express Scripts Holding Co. Relatief grote verliezen waren er voor McKesson , Walgreens Boots Alliance en CVS Caremark Health.

Kerncijfers supermarktsector

beurskoers

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral large caps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarktsector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 13 het meeste. De microcaps noteren op 8 maal de winst per aandeel. Walgreens Boots Alliance, McKesson en CVS Caremark Health zijn de aandelen in het megacapsegment met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere CVS Caremark Health, McKesson en Walgreens Boots Alliance.

Hoogste dividendrendementen supermarktsector

beurskoers

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 4,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Koninklijke Ahold Delhaize NV, CVS Caremark Health en Walgreens Boots Alliance.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.