Megacaps het duurste in de chemiesector

We zien binnen de chemiesector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 13 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Amyris, Marrone Bio Innovations en Victrex . Relatief grote verliezen waren er voor Amoeba SA, Plastiques du Val de Loire SA en LSB Industries.

Kerncijfers chemiesector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De microcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. National Grid , Consolidated Edison en Dominion Energy zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Venator Materials, Valhi en Plastiques du Val de Loire SA.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,8 procent aantrekkelijk te noemen. CVR Partners LP, Westlake Chemical Partners LP en Compass Minerals International bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.