Microcaps het duurste in de luchtvaartsector

We zien binnen de luchtvaartsector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector op ruim 221 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Dart, Sixt SE en Turk Hava Yollari AO. Relatief grote verliezen waren er voor Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO, Air France-KLM Air France-KLM SA en Alaska Air.

Kerncijfers luchtvaartsector

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de smallcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaartsector

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 1067 het meeste. De smallcaps noteren op 8 maal de winst per aandeel. Flybe, Wizz Air Holdings en Easyjet zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Deutsche Lufthansa AG, Air France-KLM Air France-KLM SA en SAS AB.

Hoogste dividendrendementen luchtvaartsector

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,5 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO, Aegean Airlines SA en Nobina AB (publ).

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.