Large caps het duurste in de voedingssector

We zien binnen de voedingssector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Turning Point Brands, Boston Beer Company en Fevertree Drinks. Relatief grote verliezen waren er voor Blue Apron Holdings, Aryzta AG en Greenyard NV.

Kerncijfers voedingssector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingssector

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De microcaps noteren op 16 maal de winst per aandeel. Fevertree Drinks, Hilton Food en Diageo zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Pilgrims Pride, Tyson Foods en Adecoagro SA.

Hoogste dividendrendementen voedingssector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,8 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere B&G Foods, Amsterdam Commodities NV en Philip Morris International .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.