In de mijnbouwsector meeste dividend bij de smallcaps

Binnen de mijnbouwsector zien we een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, EVRAZ en Materion. Relatief grote verliezen waren er voor United Company RUSAL, Petra Diamonds en Hochschild Mining .

Kerncijfers mijnbouwsector

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen mijnbouwsector

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De microcaps noteren op 6 maal de winst per aandeel. Hochschild Mining , Bodycote en Breedon zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Hi Crush Partners LP, Smart Sand en ArcelorMittal SA.

Hoogste dividendrendementen mijnbouwsector

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,3 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Hi Crush Partners LP, SunCoke Energy Partners LP en AK Alrosa PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.