In de biotechnologiesector meeste dividend bij de large caps

We zien binnen de biotechnologiesector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 0 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Chefs' Warehouse, Supervalu en Dino Polska SA. Relatief grote verliezen waren er voor Crawshaw, GNC Holdings en Magnit PAO.

Kerncijfers biotechnologiesector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral large caps.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologiesector

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De microcaps noteren op -3 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, WM Morrison Supermarkets en Tesco zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere GNC Holdings, Distribuidora Internacional de Alimentacion SA en Rallye SA.

Hoogste dividendrendementen biotechnologiesector

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Casino Guichard Perrachon SA, Rallye SA en Distribuidora Internacional de Alimentacion SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.