In de gezondheidsproducten- en dienstensector meeste dividend bij de megacaps

We zien binnen de gezondheidsproducten- en dienstensector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 10 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Tandem Diabetes Care, Nektar Therapeutics en Sarepta Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor TESARO, Incyte en Patterson Companies.

Kerncijfers gezondheidsproducten- en dienstensector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen gezondheidsproducten- en dienstensector

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. AstraZeneca, GlaxoSmithKline en Shire zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mallinckrodt, Endo International en United Therapeutics.

Hoogste dividendrendementen gezondheidsproducten- en dienstensector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 0,5 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Patterson Companies, Sanofi SA en AbbVie.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.