Microcaps aan de prijs in de verzekeraarssector

Binnen de verzekeraarssector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere NMI Holdings, Fednat Holding Co en . Relatief grote verliezen waren er voor AvivaSA Emeklilik ve Hayat AS, Atlas Financial Holdings en .

Kerncijfers verzekeraarssector

fundamantele data

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraarssector

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De midcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Helios Underwriting, Phoenix Solar Holdings en St. James's Place zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Genworth Financial , AK Sigorta AS en Brighthouse Financial.

Hoogste dividendrendementen verzekeraarssector

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere AK Sigorta AS, Zavarovalnica Triglav dd en United Fire.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.